Dakgoot schoonmaken? 3 Tips

Je denkt vast wel eens aan dakgoot schoonmaken, maar doe je het dan zelf? Wanneer is het nodig en waar moet je op letten? Er is veel waar je aan moet denken, maar het is ook goed om eens na te gaan of dat het wel wat voor je is. Sommige mensen besteden het werk liever uit en daarom hebben wij een paar tips voor je en dan kun je zelf je keuze maken wat jij ermee gaat doen.

 

Welke dakgoten heb jij laatst schoongemaakt? Kun je je dat nog herinneren? Lees onze tips door en ga dan na wat jij ermee gaat doen. Waar het om gaat is dat het bij wordt gehouden en dan maakt het niet uit of jij dat gaat doen of dat je het laat doen. Het enige wat je wil is dat je woning goed onderhouden wordt en bij wordt gehouden.

 

Tip 1: Na de herfst schoonmaken

De dakgoten kunnen het beste na de herfst schoon worden gemaakt, dan is namelijk het meeste blad en andere vuil van de bomen af en dan zijn de goten weer netjes schoon voor de winter begint. Als het net geregend heeft, werkt het ook nog prettiger. Daar kun je dan je voordeel mee doen als je de goten nog schoon moet maken.

 

Tip 2: Waar woon je?

Het wonen in een bosrijke omgeving brengt veel voordelen met zich mee, maar je moet wel voorbereid zijn op meer onderhoud aan je woning. De dakgoten vormen hier een onderdeel van en dienen minimaal twee keer per jaar schoon te worden gemaakt. Dit kun je zelf doen of laten doen, maar het is van groot belang om dat bij te houden, om verstoppingen en lekkages te voorkomen.

 

Tip 3: Uitbesteden kan ook!

Als je zelf je dakgoot niet meer schoon kunt maken vanwege je leeftijd of omdat je geen tijd hebt, dan is het goed om een professional in te schakelen. Het werk kan dan namelijk bij worden gehouden voor je en daar ervaar je alleen maar de voordelen van, dakgoten kennen dan namelijk een langere levensduur.

 

 

Categorie├źn Tips