Hoe vind je een goede elektricien?

Bij het plaatsen van nieuwe aansluitpunten voor de verlichting in huis kiezen veel mensen voor de hulp van een elektricien in Rotterdam, Amsterdam of bijvoorbeeld Den Haag. Niet voor niets, het is belangrijk elektra op professionele wijze aan te laten sluiten. Het helpt je het risico op een kortsluiting en daarmee een stroomstoring in huis sterk te verkleinen. Bij een aanbouw of grondige renovatie zorgt een elektricien niet alleen voor het monteren van aansluitpunten voor lampen; ook het vernieuwen en uitbreiden van de groepenkast kan in zo’n geval noodzakelijk zijn. Hoe vind je een goede en vooral betrouwbare elektricien? In dit artikel lees je er meer over. 

 

Zoek naar recensies en informeer bij de buren 

De beste manier om een goede elektricien te vinden is het inwinnen van advies bij mensen in je directe omgeving. Niets is betrouwbaarder dan hetgeen zij met je delen aan informatie over elektriciens. Welke elektricien beviel goed en bij welke elektromonteur hadden zij hun twijfels? Een andere manier om te bepalen of een elektricien vakkundig te werk gaat, is het opzoeken van recensies op het internet. Er zijn verschillende websites waarop consumenten hun ervaringen met een elektricien of ander type vakman achter kunnen laten. 

 

Vraag bij verschillende elektriciens een offerte op 

Een andere manier om de betrouwbaarheid en vakkundigheid van een elektricien te bepalen is het opvragen van verschillende offertes. Kies nooit voor de goedkoopste optie; mogelijk blijken de kosten naderhand veel hoger te liggen dan initieel op de offerte vermeld staat. Ook de duurste optie hoeft niet altijd de meest professionele elektricien te zijn. Zoek naar een middenweg. 

 

Tip: bekijk de website van een elektricien om in te schatten hoeveel kennis van zaken een partij heeft over de wijze waarop verschillende klussen op het gebied van elektra in huis moeten worden uitgevoerd.