LED lampen? Makkelijk geld besparen

LED-verlichting wordt steeds populairder vanwege de vele voordelen die het biedt ten opzichte van traditionele gloeilampen en zelfs spaarlampen. Het is niet alleen duurzaam en energiezuinig, maar het gaat ook veel langer mee en vereist minder onderhoud. Maar hoe vind je de beste LED-lampen om geld te besparen? In deze blog van BesteLampen.nl vind je drie tips die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste LED-lampen.

Let op de lichtopbrengst en kleurtemperatuur van de LED verlichting

Bij het kiezen van LED-lampen is het belangrijk om op de lichtopbrengst en kleurtemperatuur te letten. De lichtopbrengst van een lamp wordt uitgedrukt in lumen en geeft aan hoeveel licht een lamp produceert. Hoe hoger het aantal lumen, hoe helderder de lamp zal zijn. Het is belangrijk om een LED-lamp te kiezen met voldoende lichtopbrengst voor de ruimte waarin het wordt gebruikt, maar ook weer niet te veel, want dit kan leiden tot vermoeide ogen en overstimulatie.

Daarnaast is de kleurtemperatuur ook belangrijk om op te letten. Deze wordt uitgedrukt in kelvin (K) en geeft aan welke kleur de lamp produceert. Een warme kleurtemperatuur (2700-3000 K) zorgt voor een gezellige en warme sfeer, terwijl een koelere kleurtemperatuur (4000-5000 K) meer geschikt is voor functionele verlichting, zoals in een kantooromgeving. Het is belangrijk om een LED-lamp te kiezen met de juiste kleurtemperatuur voor de ruimte waarin het wordt gebruikt, om zo de juiste sfeer en functie te creëren.

Kies voor LED-lampen met een hoge energie-efficiëntie

Een van de grootste voordelen van LED-lampen is dat ze veel energiezuiniger zijn dan traditionele gloeilampen en spaarlampen. LED-lampen verbruiken tot wel 80% minder energie dan gloeilampen en gaan ook nog eens veel langer mee. Het is dus belangrijk om te kiezen voor LED-lampen met een hoge energie-efficiëntie om zo geld te besparen op de energierekening.

De energie-efficiëntie van LED-lampen wordt uitgedrukt in lumen per watt (lm/W). Dit geeft aan hoeveel licht de lamp produceert per watt aan energie die het verbruikt. Hoe hoger het aantal lm/W, hoe energiezuiniger de lamp zal zijn. Een LED-lamp met een energie-efficiëntie van 100 lm/W is bijvoorbeeld veel zuiniger dan een lamp met een energie-efficiëntie van 50 lm/W.

LED Lampen

Kies voor LED lampen met een lang levensduur

Een ander groot voordeel van LED-verlichting is dat het veel langer meegaat dan traditionele gloeilampen en spaarlampen. LED-lampen gaan tot wel 25.000 uur mee, terwijl gloeilampen maar ongeveer 1.000 uur meegaan en spaarlampen ongeveer 10.000 uur. Dit betekent dat je minder vaak lampen hoeft te vervangen, wat op de lange termijn geld bespaart.

Het is dus belangrijk om te kiezen voor LED-lampen met een lange levensduur om zo te besparen op vervangingskosten. Het is ook duurzamer omdat je minder lampen hoeft weg te gooien en minder nieuwe hoeft te kopen.

LED-verlichting biedt veel voordelen ten opzichte van traditionele verlichting, waaronder energiezuinigheid, duurzaamheid en een langer levensduur. Om geld te besparen met LED-verlichting is het belangrijk om te letten op de lichtopbrengst en kleurtemperatuur, te kiezen voor LED-lampen met een hoge energie-efficiëntie en een lange levensduur. Door deze factoren in overweging te nemen, kun je de juiste LED-lampen bestellen die niet alleen geld besparen, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst.