Waar moet een bureaulamp aan voldoen?

We stellen allemaal andere eisen aan een bureaulamp. Er zijn mensen die een thema hebben in hun interieur en daarom bijvoorbeeld een industriële of klassieke lamp willen hebben, andere zullen wellicht tevreden zijn met een goedkope bureaulamp. Wellicht zijn er ook nachtelijke werkers die graag een bureaulamp willen hebben die het best is voor de ogen en de productiviteit. Het is daarom beter om lampen met blauw licht te vermijden. Blauw licht wordt namelijk uitgestraald door je scherm en is niet al te goed voor je ogen, daarom wil je warmer licht dat het schijnsel van je computer compenseert. De mooiste opties vind je bij BesteLampen.nl.

 

Het juiste licht voor jouw werkplek

Het bureau dat verlicht moet worden kan allerlei vormen hebben. Het is belangrijk om rekening te houden met het formaat bureau dat verlicht moet worden. Het is niet de bedoeling om met een bureaulamp de hele kamer van licht te voorzien na zonsondergang. Je mikt de lamp naar beneden op het blad waarop je zit te werken, zodat je toetsenbord of papier goed zichtbaar is en bovendien het weerkaatsende schijnsel je scherm minder irritant voor de ogen maakt. Een te klein schijnsel zorgt voor donkere plekken waar je geen gebruik van kunt maken, bovendien wil je niet dat het licht van je laptop veel feller is dan de lamp. Een te groot schijnsel is echter onnodig. Een goede optie voor bij je werkplek is wellicht de Philips HUE Bureaulamp.

 

Een bureaulamp aan je wensen aanpassen

Goede bureaulampen kun je aanpassen aan de situatie. Wanneer je ze eenvoudig op een ander punt kan mikken, bieden ze je de mogelijkheid om andere plekken te belichten indien dit nodig is. De lampen waarvan je de helderheid kan aanpassen zijn het meest ideaal. Deze toepassing stelt je in staat de hoeveelheid licht te creëren die je nodig hebt. Soms heb je alleen wat sfeerlicht nodig aan je bureau en andere momenten een sterk fel schijnsel om iets aandachtig te bestuderen. Deze functie hebben niet enkel de duurste bureaulampen maar komt ook voor op de goedkopere opties. Het is zeldzaam wanneer je ook in staat wordt gesteld om de kleur van het licht aan te passen, maar ook deze toepassing is een opmars aan het maken.