Wandlampen trends

Wandlampen zijn een populaire vorm van verlichting die worden gebruikt om een ruimte op een elegante en stijlvolle manier te verlichten. Wandlampen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, van eenvoudige en klassieke ontwerpen tot aan moderne en industriële modellen. In deze blog kijken we naar wat wandlampen precies zijn en wat de huidige trends zijn op het gebied van wandverlichting.

Wat zijn wandlampen?

Wandlampen zijn een vorm van verlichting die aan de muur worden bevestigd en worden gebruikt om een ruimte te verlichten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Zo kunnen ze worden gebruikt als sfeerverlichting in de slaapkamer, als functionele verlichting in de badkamer of als accentverlichting in de woonkamer. Het is belangrijk om bij het kiezen van een wandlamp rekening te houden met de stijl en het doel van de ruimte waarin deze wordt geplaatst. Een wandlamp zwart is bijvoorbeeld een goede optie bij een mart zwarte inrichting.

De huidige trends op het gebied van wandverlichting

Een van de huidige trends op het gebied van wandverlichting is het gebruik van dimbare LED-verlichting. LED-lampen zijn energiezuinig en gaan lang mee, waardoor ze een duurzame keuze zijn. Daarnaast kun je met dit soort smart verlichting de sfeer in een ruimte bepalen door het licht te dimmen of juist feller te maken. Een andere trend is het gebruik van wandlampen met een minimalistisch ontwerp. Deze lampen hebben vaak een eenvoudige vormgeving en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals messing, koper of staal. Ook zie je steeds vaker dat er gebruik wordt gemaakt van wandlampen met een vintage uitstraling. Deze lampen hebben vaak een oudere, industriële uitstraling en zijn gemaakt van materialen zoals roestvrij staal of smeedijzer. Een industriële wandlamp doet het vaak goed bij een soortgelijke inrichting.

Populaire wandlampen

Er zijn veel verschillende soorten wandlampen verkrijgbaar en de keuze kan soms overweldigend zijn. Een populaire wandlamp op dit moment is de minimalistische wandlamp met een geometrisch ontwerp. Deze lampen hebben vaak een eenvoudig ontwerp en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals messing, koper of staal. Een andere populaire wandlamp is de industriële wandlamp, die een vintage uitstraling heeft en gemaakt is van materialen zoals roestvrij staal of smeedijzer. Deze lampen passen goed bij een industriële of vintage inrichting en geven een stoere uitstraling aan een ruimte. Tot slot zijn er ook nog de wandlampen met een moderne uitstraling. Deze lampen hebben vaak een strak ontwerp en zijn gemaakt van materialen zoals aluminium of glas. Heb je een woning met een kitscherige uitstraling dan kun je ook nog gaan voor een gouden wandlamp.

Tips voor het kiezen van de juiste lamp voor aan een wand

Bij het kiezen van een wandlamp is het belangrijk om rekening te houden met de stijl van de ruimte en het doel van de lamp. Wil je bijvoorbeeld een warme en gezellige sfeer creëren in de slaapkamer, dan is het aan te raden om te kiezen voor een wandlamp met een warme lichtkleur en een zacht, diffuus licht. Wil je juist een functionele lamp voor de badkamer, dan is het belangrijk om te kiezen voor een lamp met helder licht en een hoge IP-waarde zodat deze bestand is tegen vocht en water. Ook in de kinderkamer is het vaak handig als er een goede wandlamp dicht bij het bed zet. Als je een boekje gaat voorlezen ’s avonds dan moet er wel een genoeg licht zijn. 

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de grootte van de wandlamp. Een te grote lamp kan een ruimte overweldigen, terwijl een te kleine lamp juist niet genoeg licht kan geven. Zorg er dus voor dat de grootte van de wandlamp in verhouding staat tot de grootte van de ruimte.

Tot slot is het ook belangrijk om te letten op de plaatsing van de wandlamp. Wil je bijvoorbeeld een wandlamp boven een bed of een bank hangen, dan is het aan te raden om deze op de juiste hoogte te plaatsen zodat het licht op de juiste plek valt en niet verblindend is.

Wij vinden dat wandlampen een populaire vorm van verlichting zijn die op verschillende manieren kunnen worden gebruikt om een ruimte te verlichten. De huidige trends op het gebied van wandverlichting zijn onder andere het gebruik van dimbare LED-verlichting, wandlampen met een minimalistisch ontwerp en wandlampen met een vintage uitstraling. Bij het kiezen van de juiste wandlamp is het belangrijk om rekening te houden met de stijl van de ruimte, het doel van de lamp, de grootte van de lamp en de plaatsing van de lamp. Door deze aspecten in gedachten te houden, kun je de perfecte wandlamp kiezen voor jouw ruimte en zorgen voor de juiste sfeer en verlichting.